Potvrđeno: CIA vodi borbu Ukrajine protiv Rusije

Izveštaj objavljen ranije ove nedelje pruža sveže dokaze da je Američka duboka država u velikoj meri investirana u Ukrajini i da ide svespremno kako bi sprečila da zemlja padne u ruske ruke.

Potvrđeno: CIA vodi borbu Ukrajine protiv Rusije
Foto: Printscreen

Čitaoci se verovatno sećaju da, uprkos činjenici da su SAD i Organizacija severnoatlantskog sporazuma (NATO) mesecima unapred znali da Rusija gradi svoje snage oko Ukrajine u okviru priprema za invaziju, Čini se da Vašington i Brisel nisu činili mnogo da uzdrmaju Kijevsku odbranu. Jednom kada je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu 24 februara, većina spoljnih posmatrača je shvatila da će Crvena armija brzo raditi na manje naoružanoj i nadjačanoj ukrajinskoj vojsci.

Međutim, ubrzo nakon toga, niotkuda, Bajdenov režim je brzo preduzeo korake da Ukrajini pruži smrtonosnu pomoć čak i nakon što su isti ljudi kritikovali tadašnjeg predsednika Donalda Trampa da je uradio istu stvar tokom svoje administracije. To je, naravno, nakon što su desetine miliona Amerikanaca saznale da se Obamin režim mešao u Ukrajinu 2014. godine, što je izazvalo državni udar, a Hanter Bajden je sklapao unosne poslovne poslove u toj korumpiranoj zemlji, od kojih je veliki deo bio primoran da podeli sa svojim ocem.

I od tada, globalisti u Kongresu su se takođe ukrcali, odobravajući milijarde pomoći za oružje i novac onome što je bila jedna od najkorumpiranijih zemalja u evropi.

Sada saznajemo da je Centralna obaveštajna agencija (CIA) bila u velikoj meri angažovana i u Ukrajini, verovatno vodeći operacije tamo kao što se Hladni rat nikada nije završio.

Njujork tajms je sada potvrdio ono u šta su mnogi sumnjali već neko vreme.

"Dok ruske trupe napreduju sa brušenom kampanjom za zaplenu istočne Ukrajine, sposobnost nacije da se odupre napadu više nego ikada zavisi od pomoći Sjedinjenih Država i njenih saveznika — uključujući nevidljivu mrežu komandosa i špijuna koji žure da obezbede oružje, obaveštajne podatke i obuku, navode američki i evropski zvaničnici", izvestio je Tajms.

"Veći deo tog posla dešava se van Ukrajine, u bazama u Nemačkoj, Francuskoj i Britaniji, na primer. Međutim, čak i kada je Bajdenova administracija saopštila da neće rasporediti američke trupe u Ukrajini, neki pripadnici CIA nastavili su tajno da deluju u toj zemlji, uglavnom u glavnom gradu Kijevu, usmeravajući veći deo ogromne količine obaveštajnih podataka koje Sjedinjene Države dele sa ukrajinskim snagama, tvrde sadašnji i bivši zvaničnici."

U međuvremenu, "nekoliko desetina komandosa" iz drugih zemalja članica NATO-a, kao što su Britanija, Kanada, Francuska i Litvanija, takođe su se rasporedile unutar Ukrajine, mada su SAD, kako se izveštava, povukle oko 150 vojnih instruktora uoči februarske invazije Rusije (što je dodatni pokazatelj da su SAD i NATO bili svesni šta sledi). U tom slučaju, "komandosi tih saveznika su ili ostali ili su od tada ušli i izašli iz zemlje, obučavajući i savetujući ukrajinske trupe i pružajući na terenu konduit za oružje i drugu pomoć", dodaje Tajms citirajući tri neimenovana američka zvaničnika.

List navodi da nema mnogo više detalja u vezi sa tim šta osoblje CIA i pridruženi komandosi zapravo rade. Međutim, čini se da činjenica da se oni uopšte nalaziju u Ukrajini sugeriše da se napori da se pruži smrtonosna pomoć Ukrajini ne samo da su se dešavali tajno (i bez odobrenja američkih birača), već je mnogo veći u obimu nego što se ranije znalo.

Takođe, imati bilo koje američko vojno i obaveštajno osoblje u zemlji podrazumeva ogromne rizike, posebno ako neko od njih bude uhvaćen.

Sekretarka vojske Kristin E. Vormut iznela je nekoliko detalja u vezi sa operacijom izvedenom u maju na događaju o nacionalnoj bezbednosti koji je održao levičarski Atlantski savet. Ona je istakla da je ćelija specijalnih operacija pružala pomoć u upravljanju prilivom oružja i druge opreme u Ukrajinu.

"Dok Ukrajinci pokušavaju da se kreću okolo i izbegavaju Ruse koji potencijalno pokušavaju da gađaju konvoje, znate, pokušavamo da pomognemo u koordinaciji premeštanja svih tih različitih vrsta pošiljki", rekla je ona.

Globalisti koji vode Bajdenov režim čine sve što mogu da izaberu borbu sa nuklearno naoružanom Rusijom. Amerikanci nisu glasali za ovo.