Ne krivite NEbockane, krivite vlade

Od početka pakla koji nazivamo pandemijom COVID-19, vlade širom sveta su uspostavile niz politika za koje smo bili uvereni da će nas zaštititi od opasnosti za ljude.

Ne krivite NEbockane, krivite vlade
Ilustracija

 Napadi na ljudske slobode i slobode, zatvaranje, pasoši, prinuda na vakcinu su opravdani zbog ovog ogromnog rizika.

Osim što se pokazalo da se dešavalo nije ni približno tako loše kao što se prodavalo. Kao reakciju, vlade su se okrenule i rekle 'pa da, nije bilo tako loše kao što smo rekli, zbog karantina.' Međutim, ovaj trik, da se upotrebi strah da se ljudi žurno pristanu na stvari s kojima se nikada ne bi složili. da ako je dato vreme za trezveno razmišljanje trik star koliko i vreme i koji bi se ponavljao iznova i iznova.

Ovo je vrlo koristan trik za forsiranje vladinih politika za koje znate da se ljudima ne sviđaju, što verovatno objašnjava zašto Neil Ferguson sa Imperial Collegea nije otpušten ili zatvoren i umesto toga, nastavlja da daje svoje užasne histerične modele koji se sada ponovo koriste, da opravda drakonsku politiku Velike Britanije.

Imperial College London je proizveo sve ove katastrofalne modele koji su uvek bili pogrešni, užasno, a politike zasnovane na ovim strašnim modelima koštale su bezbroj života.

Gledalac je odradio odličan posao referenciranja ovih modela, pogledajte. Samo u najnovijoj iteraciji 'omikrona', opet predviđeni smrtni slučajevi i hospitalizacija nisu ni blizu onome što se predviđa.

Jesu li vlade naučile da budu skeptičnije kada koriste takve modele? Ne, jer bi to otežalo osvajanje vlasti i uvođenje politike ugnjetavanja.

U ovom trenutku, vlade su otišle toliko daleko u takve politike da bukvalno nisu u stanju da preokrenu kurs. Sve dok ne dođu novi lideri i ne obilježe novu promenu smera, vlade će nastaviti ići prema ledenom bregu više blokada i ekonomske propasti poput Titanika koji veselo plovi napred.

Umesto toga, narativ nije kriv za vlade koje su donele sve ove užasne politike, već za krive same ljude koji su im se pokušali odupreti. To je problem, logika ide, 'da se svaki pojedinac povinuje hirovima vlasti i dozvoli im kontrolu nad svojom telesnom autonomijom, sve bi bilo u redu'.

Postoji nekoliko ozbiljnih problema sa ovom formulacijom.

     1. Suština pluralističke demokratije je da se 100% stanovništva NIKAD ne slaže sa vladom. Zaista, situacija u kojoj 100% stanovništva radi kako vlada naređuje nije demokratija, već totalitarizam.

     2. Nisu neBockani ti koji su tražili od vlada da nametne ovu politiku, naprotiv. Vlade kažu da su bile prinuđene na ove mere, ali nisu. Niko ih nije terao, samo su ukazivali na najkatastrofalnije modele i koristili ih kao izgovor za vođenje loše politike i sada su zapeli.

Tako su vlade sada u škripcu. Oni ne mogu da kažu da su zabrljali jer je princip u vladi da ako jednom kažeš da si zabrljao, sledeći put kad kažeš ljudima da nešto urade, oni će reći 'pa, pogrešio si u vezi zadnje stvari, kako da znaš da si u pravu u vezi ove stvari?'

Ovaj gubitak legitimiteta je smrtno zvono za svaku vladu, pa umesto toga, moraju kriviti neBockane, ako ni zbog čega drugog, a ne žele da javnost shvati koliko su zabrljali. Ali javnost će, na kraju, shvatiti koliko su zabrljali. Ove stvari uvek izađu na videlo…