Mladi globalni lideri Svetskog ekonomskog foruma su masivna mreža kraljevskih porodica, političara, velike tehnologije, milijardera i drugih elita

 Kroz svoj program Mladi globalni lideri, Svetski ekonomski forum je pomogao u oblikovanju svetskog poretka koji podriva sve demokratske principe.

Mladi globalni lideri Svetskog ekonomskog foruma su masivna mreža kraljevskih porodica, političara, velike tehnologije, milijardera i drugih elita

Već nekoliko decenija ovaj program neguje usaglašene lidere koji deluju kao agenti WEF-a u vladama širom sveta. Posledice su dalekosežne i može se ispostaviti kao poražavajuće za čovečanstvo.

"Moram da kažem da onda pominjem imena poput gospođe Merkel, čak i Vladimira Putina i tako dalje svi su bili Mladi globalni lideri Svetskog ekonomskog foruma. Ali ono na šta smo sada zaista ponosni sa mladom generacijom kao što je premijer Trudo, predsednik Argentine i tako dalje, je da mi prodiremo u kabinete... Tako je u Argentini i sada važi u Francuskoj..." – Klaus Švab
Pogledajte ispod: 

Klaus Švab i Svetski ekonomski forum su 1992. Godine 2004, ovaj program je pretvoren u Forum za mlade globalne lidere  – petogodišnji program indoktrinacije u WEFs principe i ciljeve.

Cilj je bio – i jeste – da se pronađu odgovarajući budući lideri za novonastalo globalno društvo. Program je od svog osnivanja uključivao političare, poslovne lidere, članove kraljevske porodice, novinare, izvođače i druge kulturne uticajnike koji su se isticali u svojim oblastima, ali još uvek nisu napunili 40 godina (prvobitno 43 godine kako bi uključili Angelu Merkel).
Od tada je prerasla u široku globalnu mrežu posvećenih lidera sa ogromnim resursima i uticajem, koji svi rade na implementaciji tehnokratskih planova Svetskog ekonomskog foruma u svojim zemljama i poljima.

"Mreža stvara silu za uticaj širom sveta kroz kombinaciju individualnih veština i resursa njenih članova."
Kao što Klaus Švab kaže u uvodnom citatu, postao je veoma uspešan. Već u prvoj godini 1992. Među 200 odabranih su globalni profili kao što su Angela Merkel, Toni Bler, Nikolas Sarkozi, Bili Boj, Bono, Ričard Branson (Devica), Džorma Olila (Šel Oil) i Žoze Manuel Barozo (predsednik Evropske komisije 2004–2014). [1]

Drugi "Globalni lider sutrašnjice" 2000. godine bio je Kristija Frilend, potpredsednica vlade i ministarka finansija Kanade, novinarka i autorka koja je ranije bila izvršni direktor Tomson Rojtersa i zamenik urednika Fajnenšel tajmsa. Ona je takođe član upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma.
"Kao ministarka inostranih poslova vodila je i uspešno zaključila ponovne pregovore o Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA) između Kanade, Meksika i Sjedinjenih Država. U novembru 2019, gđica Frilend je imenovana za potpredsednicu vlade Kanade i ministra za međuvladine poslove. U tom svojstvu, ona je predvodila jedinstven odgovor Kanade na pandemiju COVID-19." (Svetski ekonomski forum) [2]

 Još primera uticajnih mladih globalnih lidera [3]:

Krunisana princeza Viktorija od Švedske
Prestolonaslednik Haakon od Norveške
Prestolonaslednik Fredrik od Danske
Princ Jaime de Bourbon de Parme, Holandija
Princeza Reema Bint Bandar Al-Saud, ambasadorka Saudijske Arabije u SAD
Jacinda Arden, premijer, New Zeeland
Aleksandar De Kro, premijer, Belgija
Emanuel Makron, predsednik, Francuska
Sana Marin, premijer, Finska
Karlos Alvarado Quesada, predsednik, Kostarika
Faisal Alibrahim, ministar ekonomije i planiranja, Saudijska Arabija
Shauna Aminath, ministarka životne sredine, klimatskih promena i tehnologije, Maldivi

Ida Auken, poslanica, bivša ministarka životne sredine, Danska (autorka neslavnog teksta "Dobrodošli u 2030: Ne posedujem ništa, nemam privatnost i život nikada nije bio bolji")

Analena Baerbock, ministarka inostranih poslova, lider Alijanse 90/Die Grünen, Nemačka
Kamissa Camara, ministarka digitalne ekonomije i planiranja, Mali
Ugyen Dorji, ministar unutrašnjih poslova, Butan
Martín Guzmán, ministar finansija, Argentina
Muhamed Hamad Azhar, ministar energetike, Pakistan
Paula Ingabire, ministarka za informacione i komunikacione tehnologije i inovacije, Ruanda
Ronald Lamola, ministar pravde i kazneno-popravnih službi, Južna Afrika
Birgita Ohlson, ministarka za poslove Evropske unije 2010–2014, Švedska
Mona Sahlin, liderka stranke socijaldemokrata 2007–2011, Švedska
Stav Šafir, lider Zelene stranke, Izrael

Vera Daves de Sousa, ministarka finansija, Angola
Leonardo Di Kaprio, glumac i klimatski aktivista
Matijas Klum, fotograf i ekolog, Švedska
Džek Ma, osnivač Alibabe
Larry Page, osnivač Google-a
Ricken Patel, osnivač Avaaza
Džimi Vejl, osnivač Vikipedije
Džejkob Valenberg, predsedavajući investitora
Niklas Zennström, osnivač Skype-a
Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka

Svrha je od početka bila da se "identifikuje i unapredi budući orijentisani globalni program, fokusirajući se na pitanja na preseku javnog i privatnog sektora".
Javno–privatno partnerstvo je jedan od kamena temeljac filozofije Svetskog ekonomskog foruma. To jest, spajanje državnih i velikih kompanija (poznato i kao korporativizam) sa ciljem rešavanja globalnih problema na "efektivniji" način. Izbor lidera jasno odražava tu težnju.

Grupa Mladih globalnih lidera prvobitno je dobila instrukcije da identifikuje glavne izazove 21. Među njima su mir, životna sredina, obrazovanje, tehnologija i zdravstvo – oblasti koje bi ovi predstojeći lideri mogli da iskoriste politički, ekonomski i kulturno u novom milenijumu.

Partneri za globalne lidere sutrašnjice 2000. Oni bi mogli da doprinesu dnevnom redu "igrajući aktivnu ulogu u razvoju i implementaciji koncepta GLT projekta. Partneri stoga mogu aktivno da učestvuju u razvoju GLT programa; predstavnici partnerskih kompanija kao i njihovi gosti su pozvani na GLT sastanke .. " Od kada su globalni lideri sutrašnjice pretvoreni u Mlade globalne lidere 2004, kao sponzori su učestvovali i partneri kao što su Fondacija Bil & Melinda Gejts, Gugl i JPMorganChase (sa alumnistima iz programa).

Partneri za globalne lidere sutrašnjice 2000. Oni bi mogli da doprinesu dnevnom redu "igrajući aktivnu ulogu u razvoju i implementaciji koncepta GLT projekta. Partneri stoga mogu aktivno da učestvuju u razvoju GLT programa; predstavnici partnerskih kompanija kao i njihovi gosti pozvani su na GLT sastanke ... "

Otkako su Globalni lideri sutrašnjice pretvoreni u Mlade globalne lidere 2004, kao sponzori su učestvovali i partneri kao što su Bill & Melinda Gates Foundation, Google i JPMorganChase (sa alumni iz programa).
Krajnja posledica kako javno–privatnog partnerstva tako i ovih ciljnih oblasti je stvaranje uglavnom fašističkog društvenog ugovora u kojem je pojedinac postao podređen tim moćnim interesima. Plemeniti ciljevi stvaranja boljeg sveta takođe su kidnapovani. To je posebno evidentno u kontekstu partnerstva između WEF-a i UN i sprovođenja globalnih ciljeva (Agenda 2030) kroz primenu tehnologija Četvrte industrijske revolucije.

To znači da su demokratski principi i podela moći 20. veka u velikoj meri potkopani i umesto toga zamenjeni novom globalnom klasom koja oblikuje našu zajedničku budućnost zasnovanu na sopstvenim interesima. To je dovelo do de fakto privatizacije i nacionalnih vlada i međunarodnih organizacija, gde se lobisti više ne drže u holu već su prešli u sedište vlasti, oblikujući politiku koja direktno utiče na naše živote. Šta to znači postalo je posebno evidentno od kada je proglašena pandemija u martu 2020.
Pored toga, vodeće multinacionalne korporacije za upravljanje investicijama, kao što je Blekrok, na čelu sa Lerijem Finkom iz Svetskog ekonomskog foruma, konstantno su pomerale svoje pozicije napred.

Nemački ekonomista i novinar Ernst Volf smatra da su mnogi nacionalni lideri uključeni u program Mladog globalnog lidera izabrani zbog spremnosti da sprovedu težak program zaključavanja poslednjih godina bez da postavljaju bilo kakva pitanja, kao i da će njihov predstojeći neuspeh (o kakvom je sve većem nezadovoljstvu masa) biti iskorišćen kao izgovor za stvaranje novog oblika Globalne vlade u kojoj stare države da postanem uglavnom zastareo. Nova globalna digitalna valuta sa Univerzalnim osnovnim dohotkom (UBI) tada može postepeno da se uvodi kako bi se zamenio naš prokleti monetarni sistem. [4]
Ovaj zaključak se delimično poklapa sa mojim. Podržana je i scenarijima Pola Raskina iz Velike inicijative za tranziciju o tome kako se uspostavlja totalitarni "Novi zemaljski poredak", da bi dugoročno bila zamenjena globalnom demokratskom vladom (Zemaljskom federacijom) svetskim ustavom. [5]

"Pandemija COVID-19 naglasila je katastrofalni neuspeh pristupa svake zemlje javnom zdravlju, a nacionalni ekonomski interesi, a ne globalne potrebe, nastavljaju da dominiraju diskusijama o klimatskoj politici, utirući put ka klimatskom haosu.
Prema tridomeralnom Svetskom parlamentu dolaze četiri glavne agencije vlade Zemaljske federacije: sistem Vrhovnog suda, Svetski izvršni, Svetski sistem sprovođenja i Svetski ombudsman." [6] – Glen T. Martin, The Earth Constitution

Vizija je da se miran i harmoničan svet u ravnoteži stvara uspostavljanjem Svetske federacije sa Svetskim parlamentom, Svetskom vladom i Svetskim sudom. To su ideje koje su dugo kružile u Rimskom klubu i blisko povezile krugove Novog doba. Pitanje je kako bi takav novi globalni sistem moći izbegao sudbinu kidnapovanja istih interesa koji su stvorili naš trenutni korumpirani i propali sistem? To je u pogledu onih koji podržavaju projekte kao što je Velika tranzicija (započeta početnim kapitalom od Stivena Rokfelera). Ono što se dešava je metod da nas odvesti do njihovog konačnog rešenja u obliku globalnog tehnokratskog sistema kontrole.Međutim, malo je verovatno da će ovaj plan uspeti. Svest se širi kao veliki požar i panika elite se povećava kako se njihov narativ ruši i ljudi postaju sve imuniji na propagandu. Otuda i svi inkvizitori i "proveravači činjenica" koji marljivo gejtkaju narativ i pomažu da se javno mnjenje usmeri u "pravom" smeru. Sigurno im se može verovati pošto je, na primer, Dejvid Roj Tomson, predsedavajući korporacije Tomson Rojters, alumnisti globalnih lidera sutrašnjice, klase 1993.
Sada je vreme da preuzmemo kontrolu nad sopstvenim sudbinama i da izbegnemo upadanje u nove zamke.