Jutjub neće dozvoliti nikome da kritikuje vojno-industrijski kompleks

Video platforma Jutjub, u vlasništvu Gugla, označila je video snimak na kojem bivši američki reprezentativac Tulsi Gabard žestoko kritikuje vojno-industrijski kompleks zato što je pokušao da zapali Treći svetski rat, umesto da teži diplomatiji kao odgovor na rusku operaciju na Ukrajinu.

Jutjub neće dozvoliti nikome da kritikuje vojno-industrijski kompleks
Ilustracija

Označio video kao "neprikladan" i "uvredljiv", Jutjub je proizvoljno odlučio da Gabardove kritike režima jednostavno nisu dozvoljene na njegovoj platformi, iako je isečen iz segmenta na Foks njuzu "Ugao ingrahama" sa Laurom Ingraham.

"Kongresmenko, zašto govorimo o zonama zabranjenih letova umesto o činjenici da po prvi put imamo predsednika [Volodymyra] Zelenskog koji se povlači iz svojih ranijih želja i čak zahteva NATO-a [Severnoatlantske organizacije sporazuma]?" Ingraham je pitao Gabarda tokom segmenta zabranjenog na Jutjubu.

Gabardov odgovor je bio da Zapad pokušava da se umeša u česte pokušaje mirnog rešavanja sukoba jer je "dobro za vojno-industrijski kompleks" da "ima taj proxy rat sa Rusijom, nešto što je Hilari Klinton iznela nedavno".

Gabardova je rekla da je izuzetno frustrirana činjenicom da niko na američkim pozicijama moći izgleda ne želi da raspravlja o saopštenju Zelenskog o tome da je "otvoren za činjenicu da kaže: 'Hej, da, možda ćemo ovu stvar sa članstvom u NATO-u ostaviti po strani'.

Zelenski je takođe izgleda "voljan da direktno razgovara sa Putinom kako bi pregovarao", rekao je Gabard, ali vojno-industrijski kompleks neće imati ništa od toga. Umesto mira, ratni huškači i u vladi i u medijima lupaju u bubnjeve rata zbog toga koliko je to profitabilno za njih.

"Ova ratna mašina, ova moćna elita u Vašingtonu, želi da pretvori Ukrajinu u drugi Avganistan, pretvori se u polja ubijanja gde se podržava ta dugoročna pobuna", rekao je Gabard.

"I iskrvare i osakate, ubiju što više Rusa po ko zna koji put, i zaista pokazuju svoj stvarni cilj u činjenici da trenutno ne preduzimaju akcije da okončaju ovaj sukob."

YouTube: Transrodno sakaćenje dece je sasvim u redu, ali da se niste usudili da govorite o diplomatskim rešenjima krize u Ukrajini

Gabardove bombe istine su očigledno bile previše za "Jutjub zajednicu", koja je prijavila video i označila ga porukom upozorenja.

"Sledeći sadržaj je identifikovan od strane Jutjub zajednice kao neprikladan ili uvredljiv za neku publiku", navodi se u video snimku koji sada zahteva od gledalaca da priznaju da se "savetuje diskrecija gledalaca" i da kliknu na kutiju sa rečima "Razumem i želim da nastavim".

Pošto bi se bilo šta moglo smatrati "neprikladnim" ili "uvredljivim" za nekoga, negde, Jutjub bi verovatno trebalo da ošamari tu kutiju upozorenja na sav njen sadržaj, samo da budemo pošteni.

Ovo se nikada neće desiti. Video snimci o Drag Queen Story Hour i transrodnom sakaćenju dece nastaviće da se igraju bez ikakvih upozorenja, dok će bivša kongresmenka koja govori istinu biti označena kao opasna i preteća.

Druga stvar koju treba ukazati je da se čovek mora prijaviti na Jutjub i potvrditi njegove ili njene godine pre nego što mu bude dozvoljeno da gleda gabardski video, koji je sada kategorisan kao "Ograničeno doba".

"Neprikladno i uvredljivo kome?", pitao je neko na snimku na Jutjubu o kome je reč. "Ratna mašina? Zašto ne obeležavaju levičarski sadržaj kao takav da vređa mnoge na desnoj strani?"

"To bi bio hladan dan u paklu kada to urade. Očigledno, Jutjub podržava svesušti svetski rat." YouTube i Google su se sami zaoštrali ovim smešnim pokušajem meke cenzure. Vidimo kakvi ste klovnovi, Jutjub."

Druga osoba je napisala da su zaposleni na Jutjubu i rukovodstvo "intelektualno bankrotirali", što pokazuje i njihova razmetljiva cenzura Gabardovih stavova.

"Apsolutno nema ničega čak ni izdaleka uvredljivog ili neprikladnog u vezi ovog videa, vi partizanski, neznalice a**rupe", napisao je neko drugi na Jutjubu.