HORROR: Fudbaler Ousmane Coulibaly doživio srčani udar

Lista fudbalera koji kolabiraju od iznenadnih srčanih udara nastavlja se širiti vijestima da je defanzivac Al Wakraha Ousmane Coulibaly kolabirao tokom utakmice u subotu u Katarskoj ligi.

HORROR: Fudbaler Ousmane Coulibaly doživio srčani udar
Defanzivac Al Wakrah Ousmane Coulibaly, 32, doživio je srčani udar tokom prvenstvene utakmice u Kataru

Coulibaly, bivši igrač grčkog Panatinaikosa, doživio je srčani udar u 41. minuti na utakmici protiv Al Rayyana.

Kasno u prvom poluvremenu, Coulibaly se vratio svom golu kako bi odbranio pokušaj šuta igrača Al Rayyana Jamesa Rodrigueza kada se iznenada srušio između stative svog gola.

Na snimku događaja se vidi kako se 32-godišnjak trza i potpuno je bez svesti dok su mu medicinari i saigrači pritrčali u pomoć. Njemu su lekari prisustvovali 9 minuta pre nego što su igrači napustili teren.

Igrači s obje strane bili su vidno potreseni incidentom i utakmica je ubrzo prekinuta.

Medicinsko osoblje reanimiralo je Coulibalyja jer su igrači s obje strane bili vidno šokirani incidentom

Portparol medija Al Wakrah Mohamed Al Sulaiti objavio je saopštenje u kojem kaže da je Coulibaly prebačen u bolnicu dok je još bio bez svesti. Bolnica se još nije izjasnila o njegovom stanju.

Katarska liga zvezda kasnije je potvrdila da je malijanska fudbalska zvezda doživjela srčani udar tokom utakmice pre nego što je hitno prebačen u bolnicu, gde mu je "pružana neophodna medicinska njega i pomoć".

“Fondacija Qatar Stars League želi igraču brz oporavak i želimo da se zahvalimo medicinskom osoblju dva tima, bolničarima i lekarima na velikom trudu koji su uložili tokom ovih događaja.”

QSL je dodao da će ostatak meča biti održan kasnije sa istim rezultatom kao i kada je zaustavljen (1-0 u korist Al Rayyana).

Igrači iz arapskih liga posebno su teško pogođeni srčanim udarima na terenu, a sećanja na igrača iz Omana Mukhaleda Al-Raqadija su još uvek sveža u glavama svih.

Coulibalyjev kolaps snimljen je na video snimku ovde: