Generalni direktor Moderne Stéphane Bancel obrisao Twitter nalog, prodao desetine miliona dolara na lageru

Generalni direktor Moderne Stéphane Bancel obrisao je svoj Tviter nalog ove nedelje nakon što je prodao desetine miliona dolara akcija prema izveštajima.

Generalni direktor Moderne Stéphane Bancel obrisao Twitter nalog, prodao desetine miliona dolara na lageru
Stéphane Bancel

Čudna akcija generalnog direktora Big Pharma ostavila je investitore zabrinute i zbunjene jer još uvek nije izdato zvanično saopštenje kompanije u kojem se pojašnjava incident.

Generalni direktor Moderne Stéphane Bancel iznenada je obrisao svoj Twitter nalog ove nedelje

Bivši menadžer Blackrock hedž fonda Edvard Daud, koji je optužio Fajzera i Modernu za prevaru u njihovim kliničkim ispitivanjima COVID bocke, tvitovao je sledeće ubrzo nakon incidenta:

    "Vaš direktor je juče nuklearkom objavio svoj Tviter nalog... Moja poučna pretpostavka da je to učinjeno po savetu kućnih advokata. $MRNA

Uopšte nije sumnjivo."

Bancel je nedavno prodao desetine hiljada dionica Moderne, zaradivši mu više od 20 miliona dolara:

Bancel je samo u 2022. godini bacio akcije u vrednosti od preko 20 miliona dolara.

Ostaje nejasno zašto je Bancel obrisao svoj Twitter nalog. Međutim, u intervjuu prošlog meseca, Dowd je objasnio kako su i Moderna i Pfizer počinili prevaru u svojim kliničkim ispitivanjima bocke protiv COVID-19. Ako se pokaže istinitim, to bi značilo da i Pfizer i Moderna postaju odgovorni za sve povrede i smrti uzrokovane njihovim bockama.

Dowd je rekao:

     “Imam i tezu o tome šta se dešava u Pfizeru i Moderni i kako su te kompanije verovatno lažne. Ove bocke su progurane i mislim da su podaci kliničkih ispitivanja lažni.

     Verujem da je zbog institucionalnog imperativa koji je postojao u to vreme i brzine kojom su pokušali odobriti ove proizvode ovom neproverenom tehnologijom, došlo do prevara.”

Imaćemo više o ovoj priči kako se bude razvijala.