Aleksandros Lampis: 22-godišnji fudbaler preminuo nakon što je doživeo srčani zastoj tokom meča

Niz fudbalskih smrti se nastavlja vestima da se 22-godišnji Aleksandros Lampis, koji igra kao napadački vezni igrač FK Ilijupoli, srušio nakon što je doživeo iznenadni srčani zastoj tokom utakmice protiv Ermionide u sredu.

Aleksandros Lampis: 22-godišnji fudbaler preminuo nakon što je doživeo srčani zastoj tokom meča
Aleksandros Lampis

Aleksandros Lampis (22) preminuo je nakon što je doživeo srčani zastoj tokom utakmice fudbalske lige u Grčkoj

Dramatična scena odvijala se samo 14 minuta u utakmici na Prvom opštinskom stadionu FK Ilijupolis kada se Lampis srušio na zemlju bez kontakta sa drugim igračem. Lekari sa obe strane su pohrlili na teren da pokušaju da ga ožive, međutim, na stadionu nije bilo dostupnog defibrilatora i pozvana je Hitna pomoć.

Lampis se srušio tokom utakmice u 3. fudbalskoj ligi u Grčkoj, Feb. 2, 2022

Hitna pomoć je stigla posle 15 minuta i Lampis je stavljen u zadnji deo ambulantnih kola. Obe strane su bile vidno potrešene prizorom i meč je ubrzo prekinut.

Ilioupoli FC je saopštio da je preminuo nedugo posle incidenta:

Lampisov kolaps i srčani zastoj deo su kontinuiranog trenda profesionalnih fudbalera koji kolabirali i umiru na terenu širom sveta. To je dostiglo vrhunac krajem decembra, gde su četiri različita igrača preminula u roku od nedelju dana od srčanih zastoja tokom svojih mečeva.

Porast broja fudbalera koji su pretrpeli iznenadne srčane zastoje 2021. i 2022. godine postavlja pitanje da li bocke COVID-19 izazivaju ovaj nezapamćeni porast.